Reacties

Zie ook de aanbevelingen op mijn LinkedIn pagina. Klik op het LinkedIn icoontje rechts van deze pagina.

Tijdens een eindevaluatie met de manager (opdrachtgever) en de werknemer/kandidaat bedankt de werknemer de werkgever voor het feit dat ze zich gezien en gewaardeerd voelt, door de werkgever die een traject faciliteert . Ze voelt zich serieus genomen omdat ze aangaf niet lekker in haar vel te zitten, een half jaar geleden. Na het intensieve loopbaan traject schrijft ze het volgende op haar bedankt kaartje; “Mijn dromen zijn gevangen en werkelijkheid geworden. Dat omdat ik me veilig, vertrouwd en gehoord voelde bij jou. Het was erg fijn om met jouw map te werken. Ik merk dat het in mijn systeem is gekomen! Dank je wel!!” Ze werk vanuit eigen regie op dezelfde werkplek, vanuit dezelfde functie, vanuit een andere mindset.

Na een intensief loopbaan heroriëntatie traject van 4 maanden heeft de kandidaat de baan gevonden die bij haar pas. Als bedankje de volgende tekst op een kaartje; “Super bedankt voor je begeleiding in dit traject! Dankzij jou heb ik de afgelopen tijd grote stappen gemaakt zowel in zelfvertrouwen als in het vinden van een andere baan. Ik ga je missen!”

Tijdens een traject hebben de kandidaat en ik tussentijds contact, mits dat van tevoren zo afgesproken is, met de opdrachtgever, over het verloop van het proces. Reactie opdrachtgever; “Bedankt voor de update. R en ik hebben E dinsdag nog gesproken. Als ze vertelt over waar ze met jou mee bezig is, straalt ze weer. Mooi om te zien.”

Evaluatie verslag van een ervaren medewerker; “Mijn loopbaantraject bij Jacqueline heb ik als erg positief ervaren. Het doel van het traject was om meer verdieping te vinden in mijn werk. De werkvormen die op maat werden aangeboden hielpen om tot mooie inzichten te komen. Ik heb meer duidelijkheid gekregen over waar mijn passie ligt. Door de vaak verrassende opdrachten en door m.b.v. Jacqueline, anders naar situaties te leren kijken heb ik veel creatieve ideeën gekregen, met concrete handvaten om deze in de praktijk te brengen. Hierdoor werk ik weer met veel plezier op dezelfde werkplek.

Jacqueline is erg betrokken, kan goed spiegelen en de kern benoemen. Vanaf het eerste moment weet ze een veilige sfeer neer te zetten waarin alles bespreekbaar is. Het was erg fijn dit traject te mogen doorlopen!’

Whatsapp bericht van kandidaat die een passende baan heeft gevonden; “..het contract is getekend..! Vanaf 1 februari start ik op de nieuw werkplek. Bedankt voor de deskundige begeleiding….ook al heb ik het laatste stuk zelf gedaan…. (ben trots op mezelf), maar het was niet gelukt als ik de heroriëntatie niet gedaan had. Er is veel gebeurd afgelopen jaar en nu met open blik ga ik de toekomst tegemoet!”

“Als manager van een medewerker, die op zoek is naar een baan buiten ons bedrijf, ben ik erg tevreden over Bos & collega’s. Jacqueline heeft enorm geholpen doordat ze neutraal, professioneel, laagdrempelig en soms confronterend is om de medewerker uit zijn comfort zone te bewegen, in zijn eigen tempo. Haar netwerk en dat van haar collega’s is fijn omdat de medewerker in de regio op oriënterende gesprekken is geweest. De lijnen zijn kort. De medewerker is eigenaar van zijn inhoudelijk traject. De medewerker staat centraal”

“Ik was werkzaam als bedrijfsleider, na het loopbaan heroriëntatie traject en een paar vervolg coach afspraken, zit ik nu bewust op een nieuwe, totaal andere werkplek! Van de 40 kernwoorden die uit de trechtermethode komen, waren er 39 die precies passen bij mijn huidige functie. Fijn dat ik deze stap nu durfde te zetten.”

“Als Engineering Manager ben ik het loopbaan heroriëntatie traject aangegaan met als doel om op korte termijn een andere passende baan te vinden die echt bij mij past. De gesprekken tussen elk blok zijn van grote waarde om nog bewuster het traject te doorlopen. De opbouw van het traject is duidelijk en doelgericht. Nog voor het laatste gesprek had ik een passende baan gevonden.”

Tijdens een studiekeuze traject zegt de 17 jarige kandidaat; “Ik voel mij op mijn gemak doordat je meent wat je zegt, ik ervaar oprechte betrokkenheid.”… dit helpt haar om open te zijn over zichzelf en dappere stappen te zetten!

Met een erg goed gevoel kijk ik terug op het maken van de opdrachten van het loopbaan heroriëntatie traject. Ik merk dat mijn zelfbeeld steeds helderder wordt, erkenning en herkenning naar mezelf toe. Stiekem krijg ik wel al een beeld krijg waar ik echt blij van kan/ ga worden!”

“Het verschil met de vorige loopbaantrajecten binnen mijn organisatie, waarbij ik vooral testen deed, is dat dit traject veilig, neutraal, laagdrempelig en kleinschalig is en voor zoveel meer persoonlijke diepgang zorgt.”

Je wist heel goed wat je deed. Je hebt een belangrijk punt geraakt. Net alsof ik nu pas toe durf te geven dat het soms ook echt zwaar is geweest en dat ik nu pas voel dat het ook goed is als ik mijn niet zo hard loop te bewijzen. Dus nogmaals heel erg bedankt, wat heb ik veel enorm waardevolle inzichten gekregen.”

“Ik ben zeer tevreden over de coaching. Dank je wel dat je mij deze kans geboden hebt. Het was fijn om eens met iemand te kunnen praten over wat mij bezig hield/dwars zat zonder dat er over geoordeeld werd. Of waarvan ik bij voorbaat al weet dat mijn gesprekspartner het sowieso met mij eens is doordat we op elkaar lijken. Ik waardeerde jouw objectiviteit.”

Je hebt mij geholpen om mijn gedachten en emoties op een begrijpelijke wijze te structureren. Dit helpt mij om de situatie wat meer van een afstand te bekijken. Ik heb richting en inzicht mogen ontvangen. Je heldere samenvattingen, omdat je goed kunt luisteren, zijn top! Dank je wel voor de vriendelijke en gezellige sfeer.”

De methodiek heeft de focus weer bij mezelf gelegd. Ik sta  centraal en mag met mezelf aan de slag. Ik was aan het werk.”

Professioneel en een prettige persoonlijkheid waardoor ik mij helemaal op mijn gemak voelde om alles te doen en te zeggen”.

De resultaten zijn je visitekaartje”

Het gesprek van vrijdag moest echt ff bezinken, heeft veel losgemaakt en het heeft me echt weer nieuwe energie gegeven. Ontzettend bedankt daarvoor.

Het resultaat van dit traject is; zelfvertrouwen.. en ik kan weer bewuste stappen gaan zetten in mijn loopbaan!”

однокласниаигде купить сковороду с керамическим покрытиемповодковый материал для карпаузнать попал ли сайт под фильтры яндексаТОВ РЕКОМтовары с китая в украине